Het einde komt in zicht! Mooi weer op komst, de velden komen in bloei en de spieren in het onderlichaam beginnen toch langzaamaan wat tegen te stribbelen. Het voetbalseizoen is weer voorbij gevlogen.

Met nog een paar speelrondes voor de boeg wordt het hoog tijd om de balans op te maken. Kan Super Saturday nog wat extra glans geven aan dit seizoen of is het niet meer dan een vlag op een modderschuit? Het is tijd voor.. het verdict van Peter.
Aan de start van de competitie vroegen wij op de vooravond van de eerste Super Saturday van dit seizoen aan de hoofdrolspelers van ieder elftal wat de prognose was voor het aankomende seizoen. Hebben ze gelijk gekregen of blijkt er toch sprake van enige teleurstelling?

Glimmen 3: onderin de middenmoot, is ook middenmoot

We beginnen met ons prachtige derde elftal. Leiders Gerard, Jaap, Jan en Vincent keken enorm uit naar het seizoen, dat bleek wel uit de vooruitblik. De gehele selectie was fit en daardoor werd er ook uitgesproken dat een plek in de middenmoot het doel was, met mogelijk meer.

Die voorspelling kwam enigszins uit, een achtste plek lijkt het hoogst haalbare. Gezegd hebbende dat er toch gehoopt was op wat meer punten. Maar de wedstrijden waar het onderlinge verschil minimaal was, werden helaas niet gewonnen. Maar eerlijk is eerlijk, onderin de middenmoot is nog steeds middenmoot.

De laatste vier wedstrijden gingen jammerlijk verloren, maar zaterdag is er toch nog een uitgelezen kans om het seizoen mooi af te sluiten. Dan komt namelijk het iets hoger geklasseerde Fit Boys 4 op bezoek. De uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen, dus men weet hoe het moet!

v.v. Glimmen 3 – Fit Boys 4: 14:30 op het bijveld

Glimmen VR 1: veel meer voetbal en heerser tijdens de derde helft

Ook voor onze dames zit het seizoen er bijna op. Voorafgaande dit seizoen werd vooral ‘voorzichtig’ gebruikt door trainer Jaap Bakker. Oké, de selectie bleef nagenoeg intact en er is afgrijselijk hard getraind in de voorbereiding. Maar door de, vooraf ingecalculeerde, sterke tegenstanders bleef men toch redelijk op de vlakte qua eindnotering. Met de negende plaats voor het oprapen lijkt de missie 2023 wel degelijk geslaagd.

Zeker omdat er vooral tactisch een flinke stap vooruit is gezet vindt Jaap. “We hebben dit seizoen echt geleerd hoe we kunnen opbouwen van achteruit. Er zit veel meer voetbal in. Daar komt nog bij zat we zelden echt zijn weggespeeld door een opponent”. En daar heeft Jaap zeker een punt. Grote verliespartijen zijn er niet geweest. Alleen tegen de top twee was de marge na negentig minuten iets groter dan minimaal.

Jaap kijkt zelfs al wat verder vooruit. Als de dames deze leercurve vast kunnen houden en de trainingsopkomst zo blijft als dit seizoen, denkt hij dat zijn ploeg volgend seizoen echt tot grootse dingen in staat zijn. Daar zijn wij natuurlijk met iedereen die Glimmen is razend nieuwsgierig naar. Maar voordat het zover is, staat er nog een toetje op het programma die ST Eenrum/Kloosterburen heet. Zullen de dames de competitie met een knaller kunnen eindigen?

Mocht dat niet lukken, dan zal het vast niet minder gezellig zijn in de derde helft. De dames hebben het hele seizoen al laten zien heer een meester te zijn in ons clubhuis.

v.v. Glimmen VR 1 – ST Eenrum/Kloosterburen VR 1: 11:45 uur op het hoofdveld

Glimmen 2: derde plek hoogst haalbare

Het jaar van ons tweede elftal zou je met recht een rollercoaster kunnen noemen. De verwachtingen waren hoog, de vorm was goed. Trainer Arjan Hingstman had zijn elftal toch zeker een plek bij de eerste drie toegedicht. Maar wisselvalligheid lag eigenlijk de gehele competitie op de loer. 

Na zes gespeelde wedstrijden en zes punten bleek deze dieseltrein nog niet op gang gekomen. Maar na een ongeslagen reeks zeven wedstrijden (zes winst, één keer gelijk), waren ineens de koplopers weer in beeld gekomen. De kampioensaspiraties konden toch snel weer de ijskast in. Na verliespartijen tegen laagvliegers V.A.K.O. 2 en A.C.V. 5 is de derde positie toch echt het hoogst haalbare.

Daarnaast vond trainer Arjan de wisselwerking tussen het eerste elftal en het tweede elftal erg belangrijk. Die missie is met vlag en wimpel geslaagd. Een hoge trainingsopkomst en tweede elftal spelers die met regelmaat minuten maken voor het vlaggenschip zijn daar de resultaten van. “We zijn de juiste weg ingeslagen, nu wordt het zaak om door te pakken”, zegt de trainer. “Jonge spelers zoals Jarmo Wals en Giel de Jong maken een uitstekende ontwikkeling door en gaan met de week beter voetballen, daar gaan we nog veel plezier aan beleven”. 

Om die derde plaats vast te houden zal er aankomende zaterdag wel een resultaat geboekt moeten worden tegen A.C.V. 6, die uitgerekend in deze confrontatie kampioen kunnen worden. Al met al een zeer beladen duel, waar absoluut geen cadeautjes zullen worden uitgedeeld.

v.v. Glimmen 2 – A.C.V. 6: 12:30 uur op het bijveld

Glimmen 1: absolute do-or-die wedstrijd!

En we eindigen het verdict natuurlijk met onze hoofdmacht. Een seizoen in het onbekende is ook hier snel voorbij getrokken. Een flink aantal nieuwe jongens in de gelederen, wat kunnen zij? Tegenstanders waar nog nooit van gehoord is, laat staan hoe de velden erbij liggen in Mussel en Frieschepalen. Nee, voor de start van dit seizoen hingen er veel vraagtekens boven de Vierde Klasse D.

Het bleek uiteindelijk een jaar van vallen en opstaan, een mooie overwinning op de toekomstig kampioen (2-1 thuisoverwinning tegen R.W.F), maar ook hier en daar wat onnodig puntverlies. Toch kan trainer August Kuipers moeilijk ontevreden zijn. De trainingsopkomst is ronduit spectaculair te noemen en de sfeer is zelden zo goed geweest. Beide aspecten zorgen voor het allerbelangrijkste: de ontwikkeling van het elftal, zowel binnen als buiten het veld.

Nu, na 23 wedstrijden, blijft er nog één vraagteken staan. Kan onze hoofdmacht zich rechtstreeks handhaven? Door een aantal onmogelijke uitslagen is de ranglijst als een harmonica weer in elkaar gekropen. Hierdoor is de marge richting de nummer elf, die veroordeeld is om het spelen van nacompetitie, geslonken tot twee punten. Dat houdt in dat we aankomende zaterdag met een heuse Do-or-Die-wedstrijd te maken.

Het scenario is vrij duidelijk. Bij winst tegen F.C. Assen is men verzekerd van nog een jaar Vierde Klasse. Bij een gelijkspel zal er afgewacht moeten worden, ondanks het betere doelsaldo. Bij verlies zal er echt geduimd moeten worden dat S.C.N. niet kan winnen v.v. Haulerwijk. Ook dan is lijfsbehoud een feit. 

Dus voor een ieder die onze mooie club een warm hart toedracht, kom ons vlaggenschip nog één keer uit volle borst aanmoedigen. Dan kunnen we er na afloop ongetwijfeld een mooi feestje van maken.

v.v. Glimmen 1 – F.C. Assen 1: 14:30 uur op het hoofdveld