Historie

Al lang geleden was er in Glimmen een voetbalvereniging actief. De tastbare bewijzen hiervan zijn een krantenartikel uit 1922 en een ‘zilveren’ lauwerkrans uit 1934 die tijdens een toernooi als tweede prijs in de wacht werd gesleept. Helaas was deze vereniging geen lang leven beschoren en ging ze eind jaren dertig ter ziele. In november 1967 werd de huidige Voetbalvereniging Glimmen opgericht en bespeelde aanvankelijk het in Appelbergen gelegen terrein ‘De Mosterdpot’. In deze beginperiode was het op vele punten improviseren en behelpen. Zo moesten de spelers zich omkleden in het plaatselijk café Sijtsma, dat enkele honderden meters van het speelveld was verwijderd.
Sinds 1977 wordt het prachtige sportcomplex ‘de Groenenberg’ bespeeld. Na meerdere uitbreidingen van het complex en de aanleg van verlichting voor het hoofdveld en het moderne kunstgrasveld, is de accommodatie nu in optimale staat. In periode 2009/2010 is de accommodatie uitgebreid met o.a. 4 kleedkamers en 1 scheidsrechterskleedkamer wat het totaal op 9 kleedkamers en 3 wedstrijdvelden brengt. Dat de voetbalvereniging een belangrijke rol speelt in de plaatselijke gemeenschap (Glimmen is een buitendorp van de gemeente Haren en telt circa 1600 inwoners), blijkt wel uit het feit dat er tijdens de competitie wekelijks circa 300 leden in wedstrijdverband actief zijn. Bovendien is er een groot aantal vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de sporters hun wedstrijden kunnen spelen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de trouwe supporters, die iedere week uitkijken naar de thuiswedstrijden van onze teams.
De doelstelling van onze vereniging is om goed te presteren, waarbij we sportiviteit en gezelligheid nooit uit het oog te verliezen. In het seizoen 2016-2017 zijn er 4 seniorenteams actief, waarvan twee dameselftallen. De jeugd, die getraind wordt volgens het jeugdplan Nederland van de K.N.V.B. neemt met twaalf teams deel aan de competitie. Ook wordt er training gegeven aan mini’s (4 en 5 jarigen). Vooral bij de meisjes is de ledenaanwas het laatste jaren groot te noemen. Ook bij de oudste jeugd hebben we de aansluiting naar de seniorenafdeling weer gestalte kunnen geven. Omdat er een prima accommodatie is, de velden onder vrijwel alle weersomstandigheden goed zijn te bespelen en we bovendien een gezellige kantine hebben, is FC Groningen geregeld bij ons te gast om wedstrijden te spelen. Daarnaast maakt ook de KNVB geregeld gebruik van onze faciliteiten. Een bloeiende en groeiende vereniging uit een sportief en actief dorp.