Leiders, je hebt ze in alle soorten en maten. Grote, kale leiders en kleine, pedante leidertjes. Leiders met grootheidswaanzin, die nooit genoeg hebben. Leiders die leiden en leiders die toch iets vaker lijden. En je hebt leiders die je nauwelijks in de gaten hebt en ook liever wat op de achtergrond acteren. Iemand die ervan geniet om onderdeel te zijn van een team.

Lijm tussen de stenen

Zo’n laatste leider is Thomas Wildeboer. Al sinds jaar en dag de lijm tussen de stenen van ons vlaggenschip. De verbinder, de onzichtbare kracht, de alleskunner. Een man die dingen doet waar een ander nooit aan denkt. Is er niemand die de keeper even in kan schieten? Thomas doet het wel, met voetbalschoenen of niet.

Kind van de club

Dat het met de paplepel is ingegoten bij Thomas is wel duidelijk, hij komt namelijk uit de Wildeboer-dynastie. Dan ben je bij voorbaat al een kind van de club. Vanaf jongs af aan voetballer en sinds een jaar of tien leider van het eerste elftal. Ook wedstrijden fluiten en zoals hij zelf zegt, andere kleine klusjes, doet hij regelmatig op ‘De Groenenberg’.

   
Op het 25-jarig jubileum deelt de jonge Thomas een speldje uit aan jubilaris Harm van der Molen. 25 jaar later doet Thomas dit opnieuw, wanneer Harm 50 jaar lid van de vereniging is.

Plekken waar je nog nooit bent geweest

Maar vooral elftalleider dus, iets wat Thomas al jaren met volle overgave doet.  En ook dit seizoen heeft hij weer veel plezier in het deel uitmaken van de staf. De kleedkamersfeer, de potjes voetbal kijken op plekken waar je nog nooit bent geweest en interessant doen in de bestuurskamer na de wedstrijd zijn aan Thomas wel besteedt.  

Verhalen verteller

Ook is Thomas een begenadigd verhalenverteller. Op een gezellige zaterdagmiddag kan hij ineens zijn bril even rechtzetten en een mooie anekdote van de vele voetbalweekenden uit zijn mouw schudden. Sommige heb je al een keer gehoord misschien, anderen zijn weer compleet nieuw. Mocht je nieuwsgierig zijn naar details? Dan kun je Thomas altijd vragen. Maar je hebt het niet van mij..

Oproepje: Thomas zoekt nog een collega!

PS: omdat Thomas niet meer bij alle wedstrijden van het eerste elftal aanwezig kan zijn zou hij het fantastisch vinden om af en toe een beetje hulp te krijgen. Dus zou je wel eens een zaterdagmiddag willen assisteren bij ons vlaggenschip? Laat het Thomas weten!