De vogels fluiten weer, het lentezonnetje glinstert over de steeds groener wordende velden en het geluid van plezier, inzet en aanmoedigingen galmen weer zachtjes door het dorp. Hoog tijd om weer eens af te spreken met een Glimmen-icoon.

Diversiteit op het sportpark

Bij sommige verenigingen zie je nog steeds dat voetbal een zogenaamde mannensport is, je zou het voorzichtig een bolwerk kunnen noemen. Bij Glimmen is dat anders. Als ik op een zaterdagochtend om mij heen kijk zie ik de grootste diversiteit aan mensen. Damesteams van jong en ouder, damesleiders, damessupporters en natuurlijk ook vrijwilligers. Eén op één met een dame kan dan uiteraard niet missen in deze rubriek.

Herkenbare, goedlachse verschijning

Ik heb afgesproken met Anita ten Napel, voor de meesten binnen onze club een herkenbare verschijning. Haar blonde lokken zie je al van ver aankomen. Ze heeft nog snel even twee bakjes met gesneden uien meegenomen, voor bij de frikandellen speciaal in de kantine. Die waren namelijk bijna op. Op het bankje naast het kunstgrasveld, waar op dat moment net het tweede elftal begonnen is aan zijn wedstrijd, vertelt Anita over haar tijd op ‘De Groenenberg’. Op haar veertiende begon ze met voetballen, in een damesteam uiteraard. In haar hoogtijdagen waren er zelfs drie damesteams, wel in combinatie met Gorecht, maar toch een hele hoop voor zo’n kleine club. Lang hield ze dat vol, totdat een vervelende blessure tijdens het Horeca-voetbaltoernooi een einde maakte aan haar voetbalcarrière.

Trouw, met een hoofdletter T

Ondertussen was Anita ook al flink bezig met activiteiten naast het voetballen. Ze stond vaak achter

 de bar in de kantine, is aanwezig bij de georganiseerde spooktochten en helpt eigenlijk overal waar dat nodig is tot op de dag van vandaag. De reden daarvoor is eigenlijk vrij simpel: gezelligheid en gemoedelijkheid. Anita behoort daarbij ook tot de groep van trouwe supporters die geen thuiswedstrijd van het eerste elftal overslaat. Na de wedstrijd zitten deze kopstukken nog even gezellig na te babbelen aan de stamtafel ov

er het resultaat en vele andere onderwerpen onder het genot vaneen borrel. Het is een soort lokaal Voetbal International… Of VI Vandaag, of hoe dat nu ook alweer heet.

Steentje bijdragen waar je kunt

Anita is een vrijwilligster zonder dat het voelt dat ze vrijwilligster is. En dat is nou net het geheim van een kostbaar clublid. Geen officiële titel nodig, geen voetstuk waar je op moet staan, gewoon je steentje bijdragen waar je kunt. En daardoor waren de frikandellen speciaal ook deze zaterdagmiddag weer ‘gewoon’ speciaal.