Inmiddels traditiegetrouw blikt onze schrijver van het huis Peter Kroezenga vooruit op het komende seizoen. Wat mogen we verwachten van onze seniorenelftallen? Peter sprak met de betrokkenen en kwam tot de volgende analyse. 

Ons eerste elftal

Een seizoen met veel potentie. Zo zou je de indeling van ons eerste elftal kunnen noemen. Ondanks dat er veel degens gekruist gaan worden met oude bekenden, zullen er ook een aantal nieuwe tegenstanders op het menu staan, waaronder Nieuw-Roden en L.E.O uit Loon.

Of ons paradepaardje net zoals vorig seizoen kan reiken tot de nacompetitie zullen we moeten afwachten. In de bekercompetitie werd er een mooi resultaat (1-1) gehaald tegen het gepromoveerde Haren, maar werd er ook met 5-3 verloren van competitiegenoot VAKO. In de eerste competitiewedstrijd leek men af te stevenen op een perfecte start, maar helaas werd de 3-1 voorsprong in de laatste minuten weggegeven tegen V.V.K.

Een weekend later werd er wel gewonnen van Oosterparkers. Daarmee zijn de mannen van nieuwbakken trainer Gerard Hut toch niet onverdienstelijk uit de startblokken geschoten. In de komende weken staan er een aantal mindere goden op het menu. Voor onze hoofdmacht het ideale recept om zich direct boven de 5de Klasse E te melden. Een mooi streven, want de doelstelling is voor trainer Gerard duidelijk: ‘Glimmen behoort te spelen voor de promotieplekken, dus daar gaan we alles aan doen.’

De dames

Ook de meiden van Glimmen, officieel Glimmen/Tynaarlo/VAKO VR1 genoemd, zijn dit seizoen weer met goede moed begonnen. Onder leiding van trainer Coen en Jaap probeert men vooral op voetballend vlak zich verder te ontwikkelen. Opbouwen van achteruit met een aantal beweeglijke en balvaardige middenvelders. Aanvallers die een neusje hebben voor de goal en een sluitpost die de boel achterin dichthoudt. Ontwikkeling is het doel voor dit seizoen.

De vaste kern van een speelster of 12 a 13 staan er goed voor. Maar door wat tegenvallers, met vaak een blessure als oorzaak, is de spoeling nog relatief dun. Iets wat we wel vaker zien aan het begin van de competitie.

Helaas zijn de eerste twee wedstrijden tegen respectievelijk Bedum en GVAV-Rapiditas verloren gegaan, maar gezien het spelbeeld en de uitslagen die in de gehele competitie dicht bij elkaar liggen kan het niet lang wachten zijn op de eerste punten. Toch durft men het nog niet aan om een doelstelling aan deze uitslagen te hangen. Misschien over een paar weken wel?

Alle thuiswedstrijden worden afgewerkt rond het middaguur (11.45u) en zijn volgens insiders absoluut het bewonderen waard. Ons dameselftal is nog altijd groeiende, iets wat in de hele vereniging te merken is!

De jongens van het tweede

Na een kampioenschap kun je in mijn ogen in eerste instantie maar één doel hebben, en dat is handhaving. In een onbekende indeling, met wel veel stadse ploegen, is het maar gissen wat het niveau zal zijn van de tegenstanders.

Inmiddels is de eerste tegenvaller wel een feit. De ongeslagen reeks van 24 wedstrijden werd jammerlijk tot een halt geroepen in het naburige Eelde na een kansloze 3-0 nederlaag in de beker.

Een complete selectie hebben lijkt de grootste uitdaging voor trainer Arjan Hingstman. Door blessures en late vakanties is het nog passen en meten in de opstelling. In de eerste twee wedstrijden kunnen we een winst -en een verliespartij noteren. Op eigen veld werd met 2-4 verloren van het sterke A.C.V. 5, en op sportpark Coendersborg werd er ongenadig hard uitgehaald tegen Oranje Nassau 2, 0-8.

Maar zoals gezegd, ook in de komende maanden zal er door afwezigheid van spelers of inzetbaarheid bij andere teams regelmatig moeten worden gepuzzeld. Daarentegen is het goed om te zien dat een aantal spelers van de JO-19 bereid is om regelmatig mee te spelen. En dat is misschien net die kwaliteitsimpuls die het tweede elftal nodig heeft om bovenin mee te draaien.

De mannen van het derde

Uiteraard hebben we in deze vooruitblik weer het beste voor het laatst bewaard. Ook ons derde elftal is inmiddels gestart aan het nieuwe seizoen. Een seizoen waar de leiders, zoals ze zelf zeggen, met een blinddoek naar een glazen bol kijken. Bestemming onbekend.

De reden hiervoor is duidelijk; alles hangt af van de sterkte van de tegenstanders en wat er mogelijk binnen de huidige selectie gaat gebeuren. Over transfers doen de eindverantwoordelijken toch wel geheimzinnig. Worden er nog stuntaankopen gedaan?

De verwachtingen zijn toch verrassend te noemen. Linkerrijtje? Nee. Meedoen om de titel? Zeker niet. Nee, maar één ding. En dat is lekker veel plezier maken met elkaar.

Na een verliespartij tegen B.S.V.V. werd er op ‘De Groenenberg’ wel een eerste puntje gehaald tegen FC Assen 3, mede door 2 goals van Richard Sissingh.

Als ik andere namen moet noemen die dit seizoen hoge ogen gaan gooien kom ik al snel uit bij het nieuwe spitsenduo Jordy de Blecourt en Willem Rietman. Dit kon wel eens een slecht nieuws betekenen voor alle tegenstanders van Glimmen 3.

Kleine kanttekening: Willem Rietman sr. (onze trouwste supporter) is komend seizoen de nieuwe shirtsponsor waar we heel blij mee zijn!