We staan aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen. De trainingen zijn een maand geleden weer gestart en dat was voor velen een weerzien van bekende gezichten. Een nieuwe naam is die van hoofdtrainer Gerard Hut. Voor velen (vooralsnog) een onbekende. Tijd voor een naderende kennismaking met de ambitieuze trainer.

Stadjer in dorp

Terwijl op de achtergrond de dames en het derde elftal met veel bezieling arbeid aan het leveren zijn, zitten we met Gerard op de inmiddels bekende picknickbanken aan het hoofdveld. Gerard vertelt op een ontspannen wijze over zijn achtergrond. Geboren in Groningen en altijd rondom ‘stad’ blijven hangen. Als voetballer meters gemaakt bij clubs als De Vogels en Gronitas en nadat deze clubs samen werden gevoegd, ook bij het ontstane Stadspark. 

Het was voor Gerard ook de eerste kennismaking met onze vereniging. Hoewel Gerard op een hoog niveau een balletje wist te raken, besloot hij bij Stadspark in het lager spelende zaterdag 1 te spelen. Een elftal dat het laatste decennium steevast bij Glimmen in de competitie zat. 

Verbinding met v.v. Glimmen 

Gerard woont al van jongs af aan in de Groningse wijk Lewenborg en ook hier zien we weer een link met de v.v. In het eerste elftal spelen al sinds jaar en dag verschillende spelers met een Lewenborgse achtergrond. Zo kent Gerard uiteraard deze jongens, maar ook spelers uit het verleden lepelt hij zo op. 

Nadat hij de voetbalschoenen aan de bekende wilgen heeft gehangen, pakt hij het trainerschap verder op. Hij is in een periode van zes jaar, vijf seizoenen trainer van v.v. Harkstede, ook geen onbekende club. v.v. Harkstede was afgelopen seizoen namelijk actief in dezelfde competitie. 

Van gras naar gravel

Terwijl Gerard vele uren slijt als voetbaltrainer, is hij werkzaam voor Tepper-Efka. In de Benelux een grote naam als het gaat om het importeren van auto-onderdelen en accessoires. Voetballen doet hij dus niet meer, maar heeft in tennis een goede vervanger gevonden. Als een fanatiek sporter betaamt, pakt hij de vrije avondjes op om op gravel zijn ei kwijt te kunnen.

Inmiddels heeft Gerard zijn weg gevonden op en rondom de velden van sportpark De Groenenberg. De gastvrijheid en het sociale contact onderling vielen de oefenmeester direct op. Zo voelt hij zich direct goed opgenomen binnen de groep, maar ook spreekt hij over een warme vereniging. Met nog twee bekerwedstrijden te gaan is het nog even afwachten voordat de competitie begint en daar wordt door Gerard met nieuwsgierigheid en enthousiasme naar gekeken. 

Terwijl tijdens deze kennismaking over en weer gesproken wordt over het amateurvoetbal in Noord Nederland, trainerschap en de sociale functie van een vereniging, is het bijna half negen. Gerard gaat met zijn mannen de wei in en op een afstandje zijn we verheugd om te zien hoe er wordt getraind. Al met al een plezierige ontmoeting met onze nieuwe hoofdtrainer.

We wensen Gerard ontzettend veel sportief succes en bovenal plezier bij voetbalvereniging Glimmen!