Naar aanleiding van de versoepelingen die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd gaan de eerste en tweede selectie in aangepaste vorm weer beginnen met trainen.

Vanaf volgende week donderdag 4 maart zullen de spelers onder de 27 weer in groepsverband kunnen trainen. Zij hoeven hierbij geen onderlinge afstand van 1,5 meter te houden en zullen net als de jeugd ook weer partijtjes mogen spelen.

De trainingen zullen plaatsvinden op dinsdag en donderdag van 19:00-20:00. Dit zal eerder dan normaal zijn, maar zo kunnen de spelers op tijd thuis zijn voor de avondklok. In overleg zal deze groep ook op zaterdagmiddag gaan trainen. Dit wordt verder door de trainers gecommuniceerd.

Ook willen wij als club het trainen voor de oudere senioren weer opstarten. Dit geldt voor de oudere spelers van Glimmen 1,2,3,4 en 35+. Dit gaan wij op de volgende manier faciliteren.

De oudere spelers van Glimmen 1 en 2 zullen op donderdagavond van 19:00-20:00 en op zaterdagmiddag trainen. Dit wordt begeleid door de trainers van Glimmen 1 en 2. Alle oefeningen zullen in tweetallen zijn! Wij vragen onze spelers en trainers hierin hun verantwoordelijkheid te nemen.

Glimmen 3 en 4 zullen op vrijdagavond van 19:00-20:00 trainen. Deze training zal onder leiding van Nico Kastelein zijn. Aanmelden gaat dus via Nico.

Glimmen 35+ zal op de maandagavond blijven trainen tussen 19:00-20:00. De training zal onder leiding zijn van Paul Bosma en Teun Tielen. Aanmelden gaat via deze trainers.

Dit alles kunnen wij gaan starten onder bepaalde voorwaarden:

  • Bij klachten blijf je thuis
  • Aanmelden is verplicht, zodat wij als club weten wie er aanwezig is geweest.
  • Trainingen staan onder leiding van de trainers. Zij handhaven de Coronaregels, maar we verwachten dat de spelers zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen.
  • Oefeningen worden in groepjes van twee uitgevoerd! Dit was eerst in viertallen.
  • Er worden geen positiespelletjes en partijtjes gespeeld, waarbij contact mogelijk is.

Wij begrijpen als bestuur dat het vooral voor de oudere jeugd zuur is dat de jonge jongens in hun team wel weer vrij mogen voetballen. Laten we de gegeven vrijheid koesteren en hopen dat dit een mooi voorproefje is voor verdere versoepelingen op het gebied van teamsport. Na een lange periode van stilstand kunnen wij eindelijk weer het veld op!

Wij wensen jullie namens het bestuur veel gezondheid en voetbalplezier!