Sinds februari 2018 voeren alle pupillenteams uitslagen in via de Wedstrijdzaken app. Met ingang van het seizoen 2018/’19 moeten pupillenteams vanaf Onder 8 t/m Onder 11 ook de spelersopgaaf invullen op het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) in de Wedstrijdzaken app.

Door de spelersopgaaf in het mDWF in de Wedstrijdzaken app te doen, krijgt de KNVB meer data en informatie over spelers die daadwerkelijk in de jeugdteams actief zijn. Daarmee kan de KNVB op termijn de poule-indelingen verbeteren en ervoor zorgen dat er nog meer wedstrijden gespeeld worden tussen gelijkwaardige teams, wat ten goede komt aan de ontwikkeling en het plezier van het voetballende kind.

Wie doet de spelersopgaaf?

Voor de verenigingen betekent dit dat voor elke wedstrijd een spelersopgaaf moet worden ingevuld met de Wedstrijdzaken app. Het werkt in grote lijnen hetzelfde als bij het junioren- en seniorenvoetbal. De spelersopgaaf kan worden ingevuld door de teammanager en in noodgevallen door de spelbegeleider of wedstrijdsecretaris.

Er zijn twee verschillen met het (oude) bekende mobiele digitale wedstrijdformulier. Ten eerste is het bij teams vanaf de Onder 8 niet nodig om in te vullen wie de aanvoerder is. Ten tweede is het niet verplicht om de spelbegeleider/scheidsrechter in te vullen op het mDWF in de Wedstrijdzaken app, maar dan kunnen zij de uitslag niet invullen na afloop van de wedstrijd. Dat verloopt dan via de wedstrijdsecretaris van de ontvangende vereniging.

Geen spelerspascontrole

Bij het invoeren van de spelersopgaaf controleert de app op leeftijd en op het maximaal aantal toegestane dispensatiespelers. Het is niet de bedoeling dat de spelbegeleider/scheidsrechter de spelersopgaaf gaat controleren (spelerspascontrole). Pas vanaf Onder 13 geldt de digitale spelerspascontrole. Een fotootje is voor de Onder 12-teams en jongere spelers dan ook (nog) niet nodig.

Teammanagers neem voor vragen contact op met Henk Niemeijer henk.niemeijer@vvglimmen.com

Hoe verloopt de overige planning voor start seizoen 2018/’19?

  • Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie A- en B-categorie: 10 augustus
  • Publicatie nummering A- en B-categorie: 17 augustus (de wedstrijdprogramma’s worden daarna zo snel mogelijk opgebouwd en gepubliceerd)
  • Start bekercompetitie A- en B-categorie: in het weekend van 1 en 2 september
  • Start competitie A- en B-categorie: in het weekend van 22 en 23 september 2018

A cat heren 1 & 2. B cat de rest van de teams

Spelregelwijzigingen

Ook voor komend seizoen worden er weer enkele spelregels aangepast. Op KNVB Assist vind je, naast de spelregels veldvoetbal, een overzicht van de spelregelwijzigingen die per 1 juni 2018 van kracht zijn.

Infowijzer district Noord

Elk seizoen zijn er nieuwe spelers, vrijwilligers en ouders met vragen over de regels in hun competitie. Deze vragen ontstaan ook als je voor het eerst op een nieuw speelniveau komt te spelen. Om gemakkelijk een antwoord te hebben op de belangrijkste regels, is er per district een informatiewijzer opgesteld. Bekijk de infowijzer hier.

Spelerspasfoto’s vanaf O13

Voor spelers die voor het eerst in JO/MO13 uitkomen is een spelerspasfoto verplicht. Ook nieuwe leden van oudere teams moeten een digitale spelerspasfoto plaatsen. Spelers kunnen zelf een foto plaatsen met de voetbal.nl app of de teammanager kan dit doen met de wedstrijdzaken app. Een juiste foto is gemaakt van je hoofd er hierop ben je duidelijk herkenbaar.